PRZEPIS
Składniki:
- 4 płaty śledzia
- musztarda
- 3 ogórki konserwowe
- cebula
- pieprz
- śmietana ( ewentualnie)
Płaty śledzia opłukać w wodzie, a następnie drobno posiekać. To samo robimy z cebulą, oraz ogórkami. Mieszamy wszystko.Dodajemy musztardę oraz pieprz. Tatar smakuje bardzo fajnie na świeżej pokrojonej bagietce posmarowanej masłem.Na wierzch można dodać kapkę śmietany.
Smacznego !!!
Bardzo smacznie i ciekawie zapowiadający się blog, na pewno będę tu gościć często! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i trzymam za słowo :)
OdpowiedzUsuńDanie idealne na wigilijny stół ;)
OdpowiedzUsuńA na wigilijny studencki, to już całkowicie :D Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńBardzo zaciekawił mnie ten przepis bo śledzie to moja słabość :))) W najbliższych dniach postaram się go wypróbować. Mam tylko jedno pytanie: czy płaty śledziowe mają być marynowane czy chodzi o matiasy? Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńKiedy znalazłam przepis na tatar też się nad tym zastanawiałam :) Poszukałam trochę informacji na ten temat i znalazłam bardzo fajną ciekawostkę, która pewnie rozwieje wszystkie wątpliwości co do przepisów ze śledzi i często podawanych w nich matiasów
OdpowiedzUsuńhttp://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,11190794,Sledz_a_la__czyli_nabici_w_matiasa__Kulinarne_sensacje.html
Marynowane śledzie jak najbardziej mogą być :) Myślę, że będą smakować nawet lepiej niż solone
Pozdrawiam i życzę smacznego