czwartek, 22 sierpnia 2013

Surówka z kiszonej kapusty

Hej :) Dziś pyszna i zdrowa surówka z kiszonej kapusty, która jest idealnym dodatkiem do obiadu.



PRZYGOTOWANIE: 


SKŁADNIKI:
  • 500g kiszonej kapusty
  • 2 marchewki 
  • 2 jabłka 
  • cebula
  • cukier
  • sól
  • pieprz 
  • łyżka oleju
PRZYGOTOWANIE:
  1. Kapustę dokładnie odsączyć i drobno posiekać. 
  2. Marchewkę, jabłka i cebule obrać. Marchewkę oraz jabłka zetrzeć na małych oczkach, a cebulę pokroić w drobną kostkę.
  3.  Wszystko doprawić solą, cukrem i pieprzem wg uznania i swojego smaku.
  4. Dodać łyżkę oleju i wszystko wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Powiązane posty...