sobota, 6 kwietnia 2013

Sałatka z makaronu z zupek chińskich

Kiedyś nie pomyślałabym, że makaron z zupki chińskiej będzie głównym składnikiem sałatki, która dziś niewątpliwie należy do tych ulubionych i cieszących się popularnością. Doskonała na przyjęcia i studenckie domówki ( o ile jest na nich jedzenie :p).


PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • 3 paczki makaronu z zupek chińskich złoty kurczak ( nie mylić z noodle)
  • kapusta pekińska
  • papryka czerwona
  • 5 ogórków konserwowych
  • filet z kurczaka
  • kukurydza
  • majonez
  • śmietana
  • pieprz
  • sól
PRZYGOTOWANIE:
  1. Filet z kurczaka ugotować i ostudzić. Pokroić z drobną kostkę.
  2. Makaron z zupek chińskich zgnieść i wrzucić do miski. Najlepiej zrobić to w opakowaniu, bo inaczej można się zranić. Na makaron wrzucić kurczaka ( zmiękczy makaron)
  3. Kapustę pekińską poszatkować.
  4. Ogórki konserwowe i paprykę pokroić z drobną kostkę
  5. Dorzucić do miski i dodać kukurydzę ( jakieś pół puszki)
  6.  Doprawić majonezem i odrobiną śmietany. Można dodać odrobinę więcej, ponieważ makaron go "wypije"
  7. Doprawić solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. Wypróbowałam ten przepis wielokrotnie,sałatka naprawdę pyszna,bardzo polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak wspólne robienie i pałaszowanie tej sałatki :):D

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...