środa, 3 kwietnia 2013

Jaja faszerowane wędzonym łososiem

 Wielkanoc już minęła, ale myślę, że ta przystawka pasuje na różne okazje. Jest smaczna, szybka w przygotowaniu i ładnie się prezentuje na stole. Jeśli ktoś uwielbia wędzonego łososia tak jak ja, to na pewno się w niej zakocha :)




PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • 7 jajek
  • opakowanie wędzonego łososia
  • cytryna
  • pęczek koperku
  • majonez
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:
      
  1. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  2. W między czasie posiekać plastry wędzonego łososia i koperek oraz sparzyć cytrynę.
  3. Jaja pokroić na połówki. Oddzielić żółtka od białek.
  4. Żółtka wrzucić do miski i rozgnieść widelcem. 
  5. Dodać posiekanego łososia, koperek, i majonez ( wg uznania)
  6. Doprawić pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
  7. Nałożyć farsz do białek

5 komentarzy:

  1. wygląda fantastycznie , koniecznie muszę wypróbować ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. Jaja z łososiem smakują wybornie,smakosze tej ryby na pewno nie będą zawiedzeni. Jadłam ,sprawdziłam, polecam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawa propozycja,w miarę szybko można ją przygotować,wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...