czwartek, 14 listopada 2013

Łazanki

Dziś łazanki przepisu mojej mamy :) Najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego.

PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • mała główka kapusty
  • opakowanie makaronu ( niekoniecznie łazanki )
  • 3-4 pęta kiełbasy 
  • cebula
  • 2 łyżki margaryny
  • sól
  • pieprz
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
PRZYGOTOWANIE:
  1. Poszatkowaną kapustę sparzyć w wodzie z dodatkiem liści laurowych, pieprzu ziarnistego, oraz ziela angielskiego. ( Po kilka ziarenek )
  2. Kiedy zmięknie odcedzić. 
  3. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  4. Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w kostkę. 
  5. Na rozpuszczonej margarynie podsmażyć na złoto cebulę, następnie dodać kiełbasę. 
  6. Wszystkie składniki wymieszać. 
  7. Doprawić solą i pieprzem wg uznania.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam łazanki, ale sama jeszcze nie robiłam. Wiem co sobie zażyczę na obiad jak następnym razem do rodziców pojadę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo dobre łazanki najlepsze jakie jadłem ;)

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...