PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
- mała główka kapusty
- opakowanie makaronu ( niekoniecznie łazanki )
- 3-4 pęta kiełbasy
- cebula
- 2 łyżki margaryny
- sól
- pieprz
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- Poszatkowaną kapustę sparzyć w wodzie z dodatkiem liści laurowych, pieprzu ziarnistego, oraz ziela angielskiego. ( Po kilka ziarenek )
- Kiedy zmięknie odcedzić.
- Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
- Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w kostkę.
- Na rozpuszczonej margarynie podsmażyć na złoto cebulę, następnie dodać kiełbasę.
- Wszystkie składniki wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem wg uznania.
Uwielbiam łazanki, ale sama jeszcze nie robiłam. Wiem co sobie zażyczę na obiad jak następnym razem do rodziców pojadę ;)
OdpowiedzUsuńbardzo dobre łazanki najlepsze jakie jadłem ;)
OdpowiedzUsuń