Zmiana adresu bloga spowodowała, że na platformach kulinarnych nie ma wielu moich przepisów, w związku z czym niektóre z nich umieszczę jeszcze raz. Oczywiście nowe również się pojawią, tym bardziej że na opublikowanie czeka bardzo dużo potraw. A teraz czas na penne ze szpinakiem i bazyliowym pesto.
PRZEPIS:
SKŁADNIKI ( na 4 porcje)
- makaron penne
- opakowanie szpinaku w brykiecie
- 4-5 łyżek pesto z bazylii
- 150-200g zółtego sera ( tutaj wg uznania)
- 4-5 ząbków czosnku
- odrobina soli
- łyżka masła
- Rozpuścić masło na patelni, a następnie wrzucić szpinak
- Kiedy będzie już miękki dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i zamieszać.
- Na sam koniec dodać pesto i zółty ser.
- Mieszać aż ser się dobrze rozpuści
- Masę szpinakową dodać do garnka z odcedzonym makaronem i wymieszać wszystko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz