niedziela, 17 listopada 2013

Naleśniki ze szpinakiem

Dziś pomysł na pyszny wegetariański obiad.



PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • pół kostki sera feta
  • łyżka masła
  • świeża bazylia ( kilka listków )
  • 3 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
  1. Na patelni rozpuścić masło. Lekko podsmażyć czosnek i dodać szpinak.
  2. Kiedy szpinak będzie miękki dodać pokrojony w kostkę ser feta, a następnie posiekane liście bazylii. 
  3. Doprawić jeśli zachodzi taka potrzeba.
  4. Farsz ostudzić. ( Trzeba pamiętać aby był dobrze odparowany )
  5. Posmarować nim naleśniki i zawinąć.
  6. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiekać w temperaturze 180 stopni do 15 minut lub odgrzać na patelni.
Przepis na naleśniki umieszczam tutaj 

1 komentarz:

Powiązane posty...