środa, 13 listopada 2013

Pasta z wędzonej makreli

Hej.
Dziś pasta z makreli,  czyli pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie. Taki posiłek daje mnóstwo energii i dostarcza wielu  niezbędnych składników odżywczych. Świetnie smakuje z grzankami z chleba razowego, które szczególnie polecam.
Ps. Misja przemyć rybę do posiłku została wykonana, z czego niezmiernie się cieszę :D


PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • średnia makrela
  • 2 jaja
  • cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • pieprz
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE:
  1. Jaja ugotować na twardo i ostudzić.
  2. Makrelę oddzielić od ości.
  3. Jaja rozgnieść widelcem lub drobno posiekać.
  4. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
  5. Wszystko przełożyć do miski i doprawić pieprzem, majonezem oraz jogurtem.
  6. Wymieszać.


1 komentarz:

Powiązane posty...