piątek, 15 listopada 2013

Ryba w porach

Akcja przemyć rybę do posiłku trwa dalej. Tym razem serwowana w porach w minimalistycznym, ale pysznym wydaniu


PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • Kilka filetów ryby ( o białym mięsie )
  • por
  • odrobina mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietany 18%
  •  łyżka masła
PRZYGOTOWANIE:
  1. Rybę rozmrozić, przyprawić solą oraz odrobiną soku z cytryny
  2. Kawałki obtoczyć w mące i usmażyć.
  3. Pora posiekać w półksiężyce. 
  4. Rozgrzać masło i podsmażać go aż będzie miękki.
  5. Na końcu dodać śmietanę oraz przyprawić solą i pieprzem.

2 komentarze:

  1. Rybę z porem robiłam w wersji zapiekanej, uważam, że por i ryba doskonale ze sobą współgrają smakowo.

    OdpowiedzUsuń
  2. o dziwo bardzo mi smakowało:)

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...