Akcja przemyć rybę do posiłku trwa dalej. Tym razem serwowana w porach w minimalistycznym, ale pysznym wydaniu
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
- Kilka filetów ryby ( o białym mięsie )
- por
- odrobina mąki
- olej
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- 2 łyżki śmietany 18%
- łyżka masła
- Rybę rozmrozić, przyprawić solą oraz odrobiną soku z cytryny
- Kawałki obtoczyć w mące i usmażyć.
- Pora posiekać w półksiężyce.
- Rozgrzać masło i podsmażać go aż będzie miękki.
- Na końcu dodać śmietanę oraz przyprawić solą i pieprzem.
Rybę z porem robiłam w wersji zapiekanej, uważam, że por i ryba doskonale ze sobą współgrają smakowo.
OdpowiedzUsuńo dziwo bardzo mi smakowało:)
OdpowiedzUsuń