PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
- 500g filetów z ryby ( ja wybrałam morszczuka, ale tu jest dowolność)
- 1 litr wody
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki mąki
- przyprawa do ryb
- pęczek lub 2 koperku
- 2 kostki rosołowe
- 1 średnia cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 2 łyżki bułki tartej
- sól i pieprz
- Filety rozmrozić, a następnie drobno posiekać. Można też zmielić przez maszynkę, ale nie jest to konieczne.
- Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie dodać ją do ryby.
- Dodać również przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do ryb wg uznania, sól, pieprz, 2 łyżki bułki tartej oraz odrobinę koperku.
- Wszystko wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
- Z masy uformować małe pulpeciki.
- Wrzucić je do wrzącej wody rozpuszczonymi już kostkami i gotować przez 15 min.
- Na koniec wymieszać mąkę z odrobiną zimnej wody i śmietaną. Dolać do wywaru, wymieszać i dosypać koperku.
nie mogę się doczekać az wrócisz i przygotujemy coś dobrego :*
OdpowiedzUsuńA ja miałam okazję jeść te pyszności ,a niedługo przyrządzę je sama .
OdpowiedzUsuń