środa, 25 września 2013

Muffiny cytrynowe z białą czekoladą

Moja siostra zrobiła kiedyś muffinki z białą czekoladą, które były pyszne. Ostatnio pomyślałam, że świetnie pasowałby do nich smak cytryny i się nie myliłam. Zniknęły w mgnieniu oka.


PRZEPIS: 
Na 12 muffinek

SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka 
  • 0,5 szklanki oleju
  • jajo
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna
  • 12 kostek białej czekolady
  • 3/4 szklanki cukru ( może być mniej lub więcej w zależności od upodobań) 
PRZYGOTOWANIE:
  1. Osobno wymieszać składniki suche i mokre. 
  2. Następnie wszystko ze sobą połączyć i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  3. Dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać. 
  4. Do papilotek nałożyć odrobinę ciasta. ( Tak, aby zakryło ich dno).
  5. Włożyć po kostce czekolady do każdej z nich. 
  6. Dolać ciasto tak, by wszystko zajmowało 3/4 papilotek.
  7. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. 

2 komentarze:

  1. robimy bardzo podobne.faktycznie przepyszne:) pozdrawiamy serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  2. ładnie Ci wyszły, nawet na zdjęciu widać, że są puszyste i mięciutkie.

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...