niedziela, 23 czerwca 2013

Pasta z tuńczyka

Hej :) Dziś nadrabiam zaległości i podaję przepis na pastę z tuńczyka. Jest pyszna i szybka w przygotowaniu, czyli w sam raz kiedy chcemy zjeść coś dobrego, ale nie mamy czasu.


PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 jajka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 średnia cebula
  • 1 lub 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kechupu
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:
  1. Jaja ugotować na twardo i ostudzić.
  2. W międzyczasie ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
  3. Przełożyć pokrojone składniki i tuńczyka do miski
  4. Jaja drobno pokroić lub rozgnieść widelcem i dodać do reszty.
  5. Następnie dodać majonez, kechup i pieprz
  6. Wymieszać wszystko.

2 komentarze:

Powiązane posty...