PRZEPIS:
Składniki:
- Szpinak mrożony ( najlepiej brykiet)
- Makaron do spaghetti
- 3,4 ząbki czosnku
- masło
- Ser żółty
- Parmezan
- Pesto z bazylii
- sól
Łyżkę masła roztopić na patelni, a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażać ( niezbyt długo, bo wtedy gorzknieje) Dodać szpinak. Ilość zależy od tego, ile chcemy porcji. Na dwie osoby spokojnie wystarczy trochę ponad połowa opakowania. Kiedy szpinak będzie rozmrożony i miękki dodać pesto- 3, 4 łyżki. Jeśli ktoś lubi jak najbardziej można dać więcej. Kolejnym krokiem jest dodanie do masy szpinakowej startego parmezanu i sera żółtego. Dodawać według upodobań, jednak należy uważać, żeby ich smak nie zdominował potrawy. Wystarczą niewielkie ilości. Na końcu doprawić solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. ( Sery nadają słonawy smak)
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodać szpinak i wymieszać. Wierzch podanej potrawy można lekko posypać parmezanem.
Smacznego !
zdrowe i bardzo pyszne danie,rzadkie połączenie ;)
OdpowiedzUsuńJadłem coś podobnego tyle ,że zamiast makaronu spaghetti były zwykłe świderki .Smakowało przednio mniam polecam
UsuńWypróbowałam,naprawdę jest super,polecam leniuszkom,bo wykonanie jest proste i szybkie,a smakuje wybornie. Pozdrawiam. A.
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :) Cieszę się, że smakowało
OdpowiedzUsuń