wtorek, 26 marca 2013

Wiosenny twarożek w wersji light

Wiosny za oknem nie widać, ale na naszych talerzach zaczyna powolutku gościć :) Twarożek, który proponuję ma bardzo mało kalorii i mnóstwo wartości odżywczych. Doskonale pasują do niego nowalijki i razowy chleb lub bułki.
Takie śniadanie to pyszne źródło białka ( ser twarogowy ma dużo białka, a nie wapnia jak sądzi dużo osób. Ciekawostką jest, że im chudszy tym go więcej), wapnia ( jogurt naturalny) oraz witaminy C, B2 i kwasu foliowego (rzodkiewka, szczypior).
 

PRZEPIS:

Składniki:
  • chudy twaróg ( 1 opakowanie)
  • mały jogurt naturalny 
  • kilka rzodkiewek 
  • szczypiorek
  • sól
Przygotowanie:
  1. Do miski włożyć twaróg i wlać jogurt naturalny. Wymieszać
  2. Do masy twarogowej dodać startą rzodkiewkę i pokrojony szczypiorek
  3. Wymieszać i doprawić solą do smaku.

2 komentarze:

  1. bardzo dobry twarożek ,posmarowałam nim chleb i było pysznie , bardzo fajnie smakowało

    OdpowiedzUsuń
  2. fajnie smakuje :) polecam

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...