piątek, 20 grudnia 2013

Krokiety


PRZEPIS: 

SKŁADNIKI:
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 5-10 dag prawdziwków 
  • 1/3 kostki masła 
  • sól
  • pieprz
  • 2 jaja
  • bułka tarta
  • olej
PRZYGOTOWANIE:
  1. Kapustę obgotować i ostudzić. 
  2. Prawdziwki zalać odrobiną wody i dusić do czasu aż odparuje. 
  3. Dodać masło i podsmażyć przez ok 5 min. 
  4. Kapustę i grzyby rozdrobnić w malakserze lub posiekać. 
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
  6. Farsz zawinąć w naleśniki
  7. Obtoczyć je w rozbełtanych jajkach, a następnie w bułce tartej. 
  8. Krokiety smażyć z obu stron do czasu aż będą złociste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Powiązane posty...