piątek, 20 grudnia 2013

Rogaliki orzechowe

Te ciasteczka to naprawdę sama słodycz :) Jeśli ich nie jedliście, to koniecznie musicie spróbować no i te proporcje to nie żart :D ( Trzeba się ich ściśle trzymać )


PRZEPIS na około 40 ciasteczek

SKŁADNIKI:
  • 28 dag mąki
  • 21 dag masła
  • 10 dag drobno posiekanych orzechów włoskich lub migdałów.
  • 7 dag cukru kryształ
  • 10 dag cukru pudru.
  • cukier waniliowy lub wanilia
PRZYGOTOWANIE:
  1. Mąkę, masło, orzechy i cukier zagnieść, a następnie włożyć powstałe ciasto do lodówki na godzinę.
  2. Ciasto podzielić na małe części, zrobić kuleczki, a następnie uformować rogalik.
  3. Piec na jasny kolor w temperaturze 180 stopni. 
  4. Gorące rogaliki obtoczyć w cukrze pudrze wymieszanym z wanilią. 








2 komentarze:

  1. Misterne wykonanie! Ślicznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ładne rogaliki. Precyzja wykonania i odmierzania składników jest imponujaca

    OdpowiedzUsuń

Powiązane posty...